När skilsmässan är ett faktum är boendet något som ofta kan leda till huvudvärk. Det är omständigheterna som bestämmer vem som får stanna i den gemensamma bostaden. Därför är det alltid bra att vara snabb med att leta nytt boende.

En professionell mäklare är den bästa hjälpen att ha tillhands när du behöver hitta ett nytt boende på kort tid. Då är du garanterad att marknaden söks av på rätt sätt och du har möjlighet att få fler förslag än om du letar själv.

Mäklare lika viktigt som advokat

Det talas ofta om vikten att ha en bra advokat tillhands inför en skilsmässan, men det är också av stor vikt att ha en mäklare tillgänglig när skilsmässoprocessen drar igång. Här är välrenommerade Mäklarhuset en firma du kan kontakta för att få professionell hjälp. Mäklarna som arbetar på Mäklarhuset har stor vana av att söka efter tillgängliga bostäder på kort tid. Deras stora portfölj och lokala kännedom är en trygghet för dig. Dessutom är det här mäklare som arbetar engagerande och nära dig som kund.

Får jag stanna i bostaden?

Om du och din före detta partner har barn tillsammans behöver ni komma överens om vem som ska bo i den gemensamma bostaden. Skulle ni händelsevis inte komma överens går ärendet vidare till tingsrätten:

”Om man inte kommer överens kan tingsrätten utse en bodelningsförrättare, som avgör vem som har störst behov av lägenheten”, står det bland annat i en relevant artikel i Hem & Hyra.

Oavsett det är du eller den du skiljer dig från som måste leta nytt boende är det i regel något som bör ske omgående. Mäklarhuset är en erfaren aktör när det gäller snabba bostadsaffärer. De hjälper dig att hitta ett bekvämt och prisvärt boende.