När det vankas flytt från lägenhet till hus är det mycket värt att få en värdering av den lägenhet som ska säljas. Via Notar får ni enkelt en värdering som gör att ni får bättre koll på vad ni har att röra er med. Tänk på att tidigt involvera barnen i flyttankarna, så blir det en trevlig upplevelse för alla.

Att flytta till hus från lägenhet är ett spännande äventyr – inte bara för de vuxna utan också för barnen. Det är viktigt för barnens skull att flytten med allt vad den innebär blir en relativt stressfri tid där det ska kännas kul och inte jobbigt. Trots detta är det mycket att hålla reda på. Ni ska ju hitta ett hus, samtidigt som lägenheten ska läggas ut till försäljning. Tänk på att inte lägga allt detta arbete på era egna axlar; ta hjälp av andra för att underlätta för er.

Ta reda på värdet

Det är också smart att utnyttja alla tjänster som finns kring flytten. Exempelvis kan ni via Notar få en kostnadsfri värdering innan lägenheten läggs till salu. På https://www.notar.se/kostnadsfri-vardering kan ni enkelt knappa in de uppgifter som behövs för värderingen och snabbt få ett prisförslag. På så sätt blir det lättare för er att veta hur mycket ni potentiellt har möjlighet att lägga på ett hus. Utan att känna till vad ni kan få för lägenheten blir det svårt att sätta upp en kalkyl överhuvudtaget. Med full koll på läget blir det lättare för er att hitta det drömhus som ni har råd med.

Det är viktigt att involvera barnen så mycket som möjligt i planerna, ändå från början. De behöver tidigt ställas in på en förestående flytt och få förklarat för dig vad det kommer innebära. Byter ni ort kan det handla om byte av skola eller förskola. Det kan också betyda att de gamla kompisarna kanske inte kan träffas i samma utsträckning. Med andra ord är det bra att prata om allt som har med flytten att göra.