När det vankas bröllop brukar det skojas om hur bruden blir en bridezilla, alltså att hon förvandlas till ett galet monster och visst stämmer väl det till en viss del med tanke på all stress som medföljer ett bröllopsplanerande – som tur är finns vissa knep att ta till för att minska på bröllopsstressen.

Inför ett bröllop är det vanligt att det fokuseras en hel del på att göra hela tillställningen perfekt, och det medför även en hel del stress. Speciellt när man fokuserar på detaljerna till bröllopet i allt för stor utsträckning. Som tur är finns det sätt att minska på bröllopsstressen och i stället få chansen att njuta av upplevelsen, både vid planering och under själva bröllopsdagen.

Så minskar du enkelt bröllopsstressen

Det första du ska göra när du ställs inför att börja planera ett bröllop är att bestämma speciella dagar då det ska planeras inför bröllopet i stället för att sitta och planera lite då och då. Det skapar en bättre struktur och medför samtidigt mer fokus eftersom det är en utvald tid att planera på, vilket ofta hjälper till med att ta bort onödiga distraktioner. En annan sak som magasinet Elle tipsar om är att prata igenom era respektive förväntningar med personen du gifter dig med. Hur ser ni på bröllopet? Vad är viktigast för just dig? Andra viktiga saker att prata igenom är vilken sorts bröllop ni vill ha, kanske ett lite festligare eller ett mer traditionellt? Viktigt är att ni står på samma sida och kan tillgodose bådas förväntningar så att ni som par för ert drömbröllop. När det sedan kommer till att planera detaljerna inför vigsel och fest är det bra om ni delar upp ansvaret mellan er så att den ena inte känner att den får göra allt medan den andre bara flyter med – smart kan vara att ta hjälp av bestman och brudtärnor för vissa förberedelser så slipper ni göra precis allt!