Har du svårt att komma på några idéer kring hur du ska fira ditt barn? Förra året körde ni pirattema, något annat år bjöd ni några förskolekompisar på lekland. Men barnen blir äldre och det blir svårare att imponera… Fast inte längre! Varför inte få alla barnen att häpnas genom att arrangera ett biokalas med popcornmaskin?

Nu är definitivt ”kalaskoden” knäckt. Det var efter ett tips från några bekanta som jag fick höra att man kan hyra popcornmaskin av bergamunken.com som allting löste sig. Och visst funkade det! Popcornmaskinen blev både till en snapchat-succé och dessutom slapp vi överbelasta ungarnas blodsocker med en massa godis. Istället blev det biotema och popcornmaskin, och jag har aldrig sett ungarna så nöjda. Det är otroligt smidigt eftersom de själva sköter leverans och upphämtning, så du behöver inte göra så mycket mer än att boka tid för när du vill att den ska vara där. De erbjuder även andra saker som du kan hyra, till exempel mjukglassmaskin och sockervaddsmaskin.

Popcorn, musik och lek

Har du koll på vilket tema du ska arrangera kalaset i? Här kan du förstås överlägga med barnet, som har the last saying. Men du kan komma med egna förslag, och säga vad du tänker skulle kunna funka. Slipp godiskaoset med popcornmaskinen, men låt ungarna få med sig något sött och gott på väg hem, är ett av många bra tips på mama.nu. Se till att det finns ett bestämt upplägg för kalaset och sätt tydliga timmar inom vilka kalaset pågår. Det ska framgå på inbjudan så att alla föräldrar är medvetna om det. Här finns ytterligare bra tips om hur du med enkla medel skapar en fest.

Det här med popcorn på festen har dessutom visat sig passat bra in i den nya hälsotrenden. Gör ungarna medvetna om att basketstjärnan Stephen Curry är totalt besatt av popcorn och kan äta säckvis med detta… För popcorn har nämligen visat sig ha oanade mängder antioxidanter och innehåller minimala mängder socker. Så det är bra att köra på helt enkelt. Köp några schyssta behållare som ungarna kan ha så de inte mixas ihop, och utgå från det när du sätter tema är ett tips!