Som nybliven förälder är det vanligt med sömnbrist. Därför är det extra viktigt att få en god sömnkvalitet när du väl får tillfälle att sova ut. Ergonomiska tempurmadrasser är ett bra val.

Du som just blivit mamma är säkert alltför bekant med den sömnbrist som oftast följer med på köpet. Kanske har du även problemet att du har svårt att sova när barnet väl kommit till ro på natten? Det kan vara ett tecken på att du behöver en ny säng eller madrass som ger din kropp det stöd den behöver när du ska sova.

Välj rätt säng

Bra sömn börjar med ett bra underlag. Tempur har ergonomiska sängar och madrasser som formar sig efter din kropp. Har du ryggont efter en graviditet är Tempurs sängar särskilt passande och har rekommenderats av ryggspecialister. Du kan köpa Tempursäng till förmånliga priser på https://sangvaruhuset.se/sv/artiklar/sgar/populara-sangmarken/tempur-2/index.html, där du även kan välja att betala med räntefri avbetalning.

Sömnbrist som förälder

Sömnbrist är tyvärr något du får räkna med som nybliven förälder, och en studie visar att mammor lider av större sömnbrist med ungefär en timmes förlorad sömn per natt, jämfört med femton minuter hos papporna.

– I vårt samhälle är det oftare mamman som går upp när ett barn gråter, menar forskaren Sakari Lemola.

Som tur är finns en del knep att ta till mot föräldratröttheten, som meditation, tupplurar under dagen eller att lyssna på musik som piggar upp.

Så får du barnet att sova bättre

Du kan också så smått börja vänja barnet vid en dygnsrytm redan i tidig ålder, genom att vara ute i ljuset under dagen och ha mörkt och tyst på kvällen.