Trots att corona fortsätter att svepa fram i världen och att restriktionerna är starkare än någonsin, måste de flesta ändå fortsätta leva, inte minst barnen. Barn vill trots allt ändå ställa till med kalas och födelsedagsfest även om sjukdomen kräver viss planering. Såhär kan du tänka om du ska ha barnkalas och samtidigt hålla avstånd.

Oavsett när under året du ska ställa till med fest, behöver du produkter för barnkalas för en billig slant. Det hittar du enklast online på Varuhus1.se. Fundera över om du vill ha ett visst tema eller om du bara vill mysa till det lite hemma eller i trädgården med barnen och deras kompisar.

 

Sommar- eller vinterkalas?

Eftersom corona begränsar oss gällande närheten till varandra är det naturligtvis smidigast om barnkalaset äger rum under sommaren. Utomhus är det mycket svårare att smittas än inomhus och då kanske du även kan bjuda in barnens mor- eller farföräldrar utan att det utgör en stor risk.

Se till att sprida ut er i trädgården och anordna gärna små uterum så att mindre grupper kan samlas utan att det blir en fara för andra.

Under vintern eller den kalla årstiden är det krångligare att hålla avstånd eftersom kalaset normalt måste ske inomhus. Men det behöver inte vara så. Ta med dig grill och mat ut i trädgården och anordna ett barnkalas i vinterskrud.  Barnen kan bygga snökojor och du kan sätta upp ett matbord med roliga produkter att dekorera med.

 

Se till att sprita er

Om ni ändå hade tänkt att ha barnkalaset inomhus, se till att inte bjuda för många och låt barnen tvätta händerna med handsprit och liknande. Gör det till en rolig gest så slipper det bli ett tvång. Kolla också så att ingen är sjuk eller snorig när hen kommer på besök.