Finns det något mysigare än att krypa ned i soffan under en mysig filt en blåsig höstdag då regnet piskar mot fönstret? Naturligtvis, att gå på bio så klart!

I höst finns det många spännande, roliga och romantiska filmer att se fram emot. Något som är extra kul är att det är en stor del svensk film som kommer att visas på duken. Vad sägs tillexempel om uppföljaren till Yrrol eller en filmatisering av Astrid Lindgrens tonår?

Men jag vill se bio nu

Orkar du inte vänta på filmerna som släpps senare i höst har vi ännu ett tips till dig: utomhusbio. Bor du i Stockholm kan du röra dig till Rålambshovsparken, då visas nämligen fem olika filmer under fem dagar. Bland annat kan du se den svenska klassikern Fucking Åmål, en film som definitivt gör sig väl när man sitter i gräset under sensommarkvällen. Det är däremot inte enbart i ”Rålis” du kan njuta av en film i det fria, Dagens Nyheter har listat alla utomhus biografer i Stockholm. Listan hittar du här.

De här filmerna måste du se

I höst kan du se allt från världens starkaste björn till thrillers på bio. Det som lockar mest är dock det stora utbudet svensk film. Totalt 17 svenskproducerade filmer nämns av Aftonbladet där de går igenom vad som visas på bio i höst. Det blir med andra ord en hel del biobesök att gå på och många liter popcorn att äta.

Det är dock inte enbart biofilm som lockar i höstmörkret. Har man inte möjlighet att ta sig till närmsta biograf finns det en del nya tv-serier som gör premiär och några som startar för en ny säsong. Såhär bra förutsättningar för fredagsmys har det inte varit på länge. Samla dina nära och kära och bjud in till biomarathon, eller varför inte tacos framför en ny säsong av din favoritserie?