Bröllopet är ett av livets mest minnesvärda högtider. Festen bör därför planeras noggrant för att hela tillställningen ska bli så perfekt som möjligt. Att vara ute i tid är viktigt lika väl som att ge fokus åt detaljer såsom dekoration, mat och dryck. Här följer några praktiska tips på vägen mot den magiska bröllopsfesten, vilken inte behöver vara hutlöst dyr för att bli vacker.

Det kan ibland kännas som en otroligt lång väntan inför ett bröllop. Men faktum är att en bröllopsfest behöver tid för att planeras. Tipset är därför att börja planera i god tid innan inbjudan skickas ut till gästerna. Många av festens inköp kan faktiskt göras flera månader innan bröllopet äger rum. Ett bröllop som planeras noga gör dessutom att festens huvudrollsinnehavare kan njuta mer av sin magiska dag. Bröllopskoordinatorn Johanna Kajsson menar att planeringen är A och O när det gäller bröllopsfesten:

– Skriv ner och fixa allt i god tid, gärna ett par månader innan bröllopet.

Dekoration och placering

Dukningen och placeringen på bröllopet är ett moment som tar tid att planera. Det är därför ett smart drag att börja med den biten direkt när lokalen är spikad. På den här sajten https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/brollop/kort-2/placeringskort-2/index.html finns ett spännande urval av prisvärda placeringskort som införskaffas med ett enkelt klick. Välj placeringskorten med omsorg utifrån bröllopstema, färger och lokal. När placeringskorten levererats till dörren är det bara att sätta igång med planerandet. Vem ska sitta med vem? Hur skapas den bästa möjliga stämningen bland festens gäster? Gör gärna placeringsplaneringen tillsammans med partnern för att säkerställa att rätt personligheter placeras tillsammans.

Vackert budgetbröllop

Ett minnesvärt bröllop behöver faktiskt inte kosta skjortan. Faktum är att ett budgetbröllop kan vara minst lika vackert som ett väldigt påkostat bröllop. Det är de små detaljerna och planeringen som skapar förutsättningarna för en stämningsfull bröllopsfest. Mat och dryck är naturligtvis viktiga inslag på ett bröllop. Men vem har sagt att det måste bjudas på kunglig bröllopsmeny när ett välplanerat smörgåsbord kan vara ett lika välsmakande alternativ!