En stor del av vardagen i en barnfamilj går åt till allt annat än att just spendera tid med barnen. Men visst är det många måsten som en förälder behöver ta tag i – men som tur är finns en del tidsbesparande knep att ta till som just ger dig tid över till annat.

Många föräldrar upplever att de spenderar på tok för lite tid med sina barn och vad som tar över tiden är alla vardagens olika måsten. Till exempel städning, plock, matlagning, disk och annat inkräktar på familjetiden och kan vara svåra att komma undan. Men som tur är finns en del tidsbesparande knep du kan ta till för att minska alla måsten. Har du te övervägt att boka städning någon gång per vecka i stället för att städa själv? Och måste du verkligen diska? Det finns många sätt att göra dig av med veckornas måste och få mer tid – det gäller bara att du tänker till lite och tar några genvägar ibland.

Tidsbesparande knep

Vissa saker i ett hem måste göras varje dag, men inte allt. I ett uppmärksammat inlägg på Facebook tipsar till exempel tvåbarnsmamman Annie i USA om hur hon valt bort vanligt porslin hemma till förmån för papperstallrikar. På så vis kan hon få mer tid med sina barn och spenderar mindre tid i köket med städning efter att dagens måltider intagits. Likaså har detta gjort det möjligt för henne att lära sina barn om källsortering och vikten av att återvinna eftersom detta är en engångsprodukt, något som snart kommer förbjudas inom Europa. Så att ta efter hennes knep kan vara rätt i några månader, men sedan blir det stopp. Däremot finns en hel del smarta tjänster du kan använda dig av – såsom hemstädning vilket du kan använda rut-avdrag till och varför inte beställa hem mat online i stället för att åka till butiken själv? Du kan även avsätta vissa dagar då plock och fix i hemmet ska ske, förbereda veckans middagar på söndagen så du bara behöver värma på dem i ugnen eller mikron när det är dag för mat. Det finns alltså en hel rad olika sätt att ge dig själv mer tid till att spendera med familjen, allt du behöver göra är att vara kreativ och hitta vilka saker du kan förändra som passar dig och din familj.