Vill dina barn ha ett kalas anpassat efter årstiden – kanske ett riktigt härligt kalas på vintervis? Läs mer här för att få inspiration!

Alla årstider har sin charm, men många föräldrar kanske tycker det hade varit skönt om deras barn istället hade fötts under den varma delen av året. Ett kalas utomhus i sommarsolen är förstås skönt, men det är samtidigt alltför lätt att missa de kvaliteter som vintern faktiskt har. Faktum är att vintern är en superb tid att riktigt mysa och njuta av andra saker än vad våren och sommaren ger möjlighet till. Om ditt barn har sin födelsedag under vintern, varför inte göra barnkalaset till ett sant vinternöje?

lekande barn med dekorationerEn möjlighet att ha roligt inomhus

Det är ju faktiskt så att den mörka årstiden ger en anledning till att anordna kalaset på exempelvis ett lekland, något som kan kännas lite synd en varm sommardag. Att vara inne och leka och där barnen verkligen får springa av sig lite energi är ett fungerande koncept som anammas av många föräldrar när det ska planeras kalas. Här gäller det dock att hålla viss uppsikt och tänka på säkerheten så att ingen far illa. Framförallt är det något som brukar uppskattas av de flesta barn, men självklart ska du se till att planera kalaset tillsammans med dina små!

Alternativt håller ni kalaset hemma eller i någon hyrd lokal där ni själva får står för Kalasdekorationer och annat som gör festen rolig. För att komma undan städning och barnanpassningar av det egna hemmet är det många som väljer att hyra någon form av lokal för att par timmar. Det här behöver absolut inte bli dyrt, ibland går det till och med att få låna en lokal i kommunens ägo – exempelvis en gymnastiksal eller liknande.

Aktiviteter eller inte?

Det kan vara en utmaning att hitta på aktiviteter på ett barnkalas, beroende på barnens ålder. Ofta brukar allting resultera i fri lek då barnen gör lite vad de vill. Roligt är ändå att göra ett försök med ett antal lekar eftersom det trots allt är något som många barn uppskattar – åtminstone till en viss nivå. Ett populärt inslag i alla barnkalas brukar vara fiskdamm där fångsten är en godispåse. Den här aktiviteten är något som de arrangerande föräldrarna brukar spara till sist för att undvika kladd i lokalerna.