Att flytta är jobbigt för de flesta men kan vara extra ansträngande för en ensamstående förälder, speciellt om dina barn är mindre och inte klarar sig så bra själva. När ni väl har tagit er till det nya hemmet kanske det inte är läge att lämna dina barn som inte känner sig trygga än för att åka och flyttstäda ert gamla hem. 

Flyttstädning utförd av städfirmor har ökat rejält senaste åren. En anledning till det här är RUT-avdraget som innebär att städfirman drar av 50 procent av arbetskostnaden på fakturan. Detta har precis höjts och gäller nu på upp till 50 000 kronor per person och år.

Flytt som ensamstående

Som ensamstående kan en flytt vara otroligt jobbigt. Då är det en stor fördel att kunna anlita en firma som hjälper med allt som rör flytten. Packning, flyttning och städning är exempel på tjänster som brukar ingå och detta kan du hitta på https://www.losningar.se/flyttstadning/. Vid en situation där man som par flyttar isär och har gemensamma barn kan det vara väldigt värdefullt att anlita en sån här tjänst. Det är då viktigt att alltid sätta barnet i första rummet och inte stressa över en flytt. 

Flyttstädning kommer med krav

kvinna städarEn flyttstädning är inte som en vanlig storstädning utan kommer med flera hårda krav som måste uppfyllas. Mäklarsamfundet har en utförlig lista med vad som ska göras vid en flyttstädning som är riktlinjer alla städfirmor följer. Bland annat ska kök, badrum och alla andra rum städas noggrant från tak till golv. Även all fast inredning och fönster måste skubbas och putsas.  Ska man göra städningen själv kommer det att ta ganska mycket tid.

Nöjd kundgaranti

Tar du in en städfirma lämnar de oftast en nöjdkundgaranti som innebär att de tar fullt ansvar för flyttstädning även när nästa person flyttar in. Kommer det in några klagomål när den nya personen har flyttat in kommer städfirman tillbaka och åtgärdar felen. Detta betyder att du som ensamstående förälder kan släppa allt som har med flytten att göra redan när du lämnar ditt gamla hem och fullt fokusera på ditt nya.